Har du Product Market Fit i din abonnementforretning? Jeg møder næsten hver uge håbefulde start-up SaaS virksomheder som er klar til at kaster sig 100% ud i skalering og fyre den store marketing kanon af. Når jeg så spørger dem om de er sikre på de har Product Market Fit svare 99 ud af 100 at det har de helt sikkert.

Sandheden er dog at langt de fleste der tror de har Product Market Fit ikke i overbevisende grand har opnået det. Det betyder at de risikere at brænde en masse gode marketing penge af uden at få de resultater som de håber og forventer. En del bliver ret irriteret når der spørges ind til deres Product Market Fit og hvordan det er konstateret. Det kan man da regne ud de har når der nu allerede er solgt til 100-200 kunder mener de fleste.

Virkeligheden er dog bare at det kan man ikke. Næsten ingen bruger hverken den tid eller minimum af metode til at sikre at de opnår et valid Product Market Fit før de skalere deres abonnementsforretning. The Subscribers har derfor udviklet en lille simpel test som giver dig en indikation på om du er på rette vej eller forsat har områder du skal forbedre. Testen giver ikke hele sandheden og skal bruges i sammenhæng med hvad du ellers har af tilbagemeldinger fra dine kunder. Men det giver en som sagt en god indikation. 

Denne test retter sig imod dem som primært sælger SaaS løsninger til små og SMV virksomheder. De fleste spørgsmål vil være de samme hvis det er BtC markedet du henvender dig til. Hvis dit segment derimod er stor og enterprise virksomheder er det nogle lidt andre faktorer der er i spil så det vil være en anden test.

Vær ærlig når du giver dine svar da du ellers risikerer at tro du har Product Market Fit selv om du endnu ikke har det. Et rigtig Product Market Fit har du først når du kan svare positivt på de fleste af spørgsmålene i testen.

Har du brug for rådgivning i rejsen mod Product Market Fit i din abonnementsforretning er du velkommen til at kontakt mig på ssj@thesubscribers.dk

Categories:

No responses yet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *